فورک پوزیشنر چیست؟
فورک پوزیشنر به یک الحاقی لیفتراک اشاره می کند که برای تنظیم موقعیت شاخک لیفتراک استفاده می شود. این الحاقی به اپراتور اجازه میدهد تا فاصله شاخکها را کمتر یا بیشتر کند تا برای بار با اندازه های مختلف مناسب باشد، و بلند کردن و حمل و نقل طیف گستردهای از مواد آسانتر گردد.
فورک پوزیشنر متشکل از جک های هیدرولیک در دو طرف کریج لیفتراک می باشد. این جک ها به مجموعه ای از ریل ها متصل می شوند که با باز شدن یا جمع شدن جک ها، شاخک ها را به سمت داخل یا خارج حرکت می دهند.
اپراتور می تواند موقعیت دوشاخک را با استفاده از یک اهرم یا جوی استیک که در کابین لیفتراک قرار دارد کنترل کند. با حرکت دادن اهرم یا جوی استیک، اپراتور می تواند موقعیت شاخک ها را متناسب با اندازه باری که باید بلند شود، تنظیم کند.
این الحاقی لیفتراک به اپراتور این امکان را می دهند که به راحتی و با دقت شاخک ها را برای هر بار تنظیم کند و خطر آسیب رسیدن به بار یا لیفتراک را کاهش دهد. علاوه بر این، با استفاده از آن اپراتورها می توانند بهره وری و کارایی خود را افزایش دهند، زیرا می توانند به سرعت شاخک ها را متناسب با هر بار بدون نیاز به خروج از کابین لیفتراک تنظیم کنند.
انواع گوناگون فورک پوزیشن لیفتراک
فورک پوزیشنر در سه نوع اصلی توسط تولید کننده گان ساخته و به بازار عرضه می شود که هر کدام دارای مزایا و معایب خاص خود می باشند و همچنین کاربردهای ویژه ای نیز دارا می باشند.
۱. فورک پوزیشن استاندارد لیفتراک:
فورک پوزیشنر استاندارد رایج ترین و ساده ترین نوع فورک پوزیشنر است. شاخک ها در یک موقعیت ثابت نصب می شوند و نمی توان آنها را از یک طرف به سمت دیگر حرکت داد. این موضوع برای پالت های استاندارد یا بارهایی با عرض ثابت مناسب است.
مزایا:
- گزینه اقتصادی
- ساده و آسان برای استفاده
- تعمیر و نگهداری کم
معایب:
- انعطاف پذیری محدود
- برای بارهایی که عریض تر از شاخک ها هستند مناسب نیست
کاربرد:
- انبارداری عمومی
- امکانات تولید
۲. فورک پوزیشنر با قابلیت جابجایی جانبی:
این مدل به شاخک اجازه می دهد تا از یک طرف به سمت دیگر حرکت کنند، که انعطاف پذیری بیشتری را در حمل بارهای مختلف فراهم می کند. این ویژگی امکان برداشت یا قرار دادن بارها را خارج از "مرکز بار" یا در فضاهای تنگ فراهم می کند.
مزایا:
- برداشتن یا قرار دادن بارها را در فضاهای تنگ ممکن می کند
- می تواند بارهای عریض تری را بردارد
- انعطاف پذیری را افزایش می دهد
معایب:
- هزینه های نگهداری بالاتر
- پیچیده تر از فورک پوزیشنر استاندارد
مکان های استفاده:
- کار هایی که نیاز به موقعیت یابی دقیق دارند
- انبارداری
- تولید
۳. فورک پوزیشنر تلسکوپی لیفتراک:
فورک پوزیشنر تلسکوپی برای جابجایی بارهایی با عرض های مختلف طراحی شده است. شاخک ها را می توان به صورت هیدرولیکی باز یا جمع کرد تا بارهای با اندازه های مختلف را جابجا کند که انعطاف پذیری و کارایی بیشتری را فراهم می کند.
مزایا:
- می تواند طیف وسیع تری از بار با اندازه های مختلف را جابجا کند
- کارایی را در حمل بارهای مختلف افزایش می دهد
- آسیب وارده به بارها را به حداقل می رساند
معایب:
- هزینه بالاتر
- نیازمندی به نگهداری بیشتر
مکان های استفاده:
- هر مکانی که بارهای با اندازه های مختلف رایج است
- سایت های ساخت و ساز
- کشاورزی
اجزا تشکیل دهنده فورک پوزیشن لیفتراک :
این الحاقی لیفتراک معمولاً از اجزای زیر تشکیل شده است:
۱.نشانگر ارتفاع:
نشانگر ارتفاع دستگاهی است که ارتفاع کریج و موقعیت شاخک ها را نسبت به زمین به اپراتور نشان می دهد. این توانایی برای عملکرد ایمن و برای قرار دادن بار در ارتفاع صحیح مهم است.
۲. کریج:
قسمتی از لیفتراک است که شاخک ها را در جای خود نگه می دارد و امکان بالا و پایین بردن آن ها را فراهم می کند. کریج معمولاً روی دکل لیفتراک نصب می شود و به سیستم هیدرولیکی که حرکت شاخک را کنترل می کند متصل می شود.
۳. دکل:
دکل مجموعه ای عمودی است که کریج و شاخک لیفترک بر روی این قطعه سوار است و امکان بالا و پایین رفتن آن را فراهم می کند. دکل معمولاً از دو یا سه قسمت تشکیل شده و توسط جک های هیدرولیکی کار می کند که کریج را به سمت بالا و پایین حرکت می دهند.
۴. سیستم هیدرولیک:
سیستم هیدرولیک وظیفه تامین نیروی حرکت شاخک ها و دکل را بر عهده دارد. این مجومعه شامل یک پمپ هیدرولیک، جک های هیدرولیک و شیلنگ هایی است که اجزا را به هم متصل می کند.
۵. گارد جلویی :
گارد جلویی یک قطعه ایمنی است که از سقوط بار به روی اپراتور و لیفتراک جلوگیری می کند. معمولاً یک میله یا صفحه فلزی است که به کریج متصل می شود.
۶. جک سینه:
جک سینه جک هیدرولیکی است که به کریج اجازه می دهد به جلو و عقب متمایل شود. از این قابلیت برای تراز کردن بار هنگام برداشتن یا پایین آوردن آن استفاده می شود و همچنین می توان از آن برای تنظیم زاویه بار در حین حمل استفاده کرد.
۷.شاخک:
به دو شاخکی گفته می شود که از جلوی لیفتراک امتداد دارند و برای برداشتن و جابجایی بار استفاده می شوند. شاخک ها در طول ها و عرض های مختلف برای تحمل بارهای مختلف تولید می شوند.
- شنبه ۲۷ مرداد ۰۳ ۱۲:۱۴ ۶ بازديد
- ۰ نظر